Un minut màgic encarrila la permanència pel TGN (55-53)

Updated: abril 21, 2024

Partit corresponent a la vint-i-quatrena jornada de Supercopa Catalunya femenina, on el Sènior A ha rebut la visita del CBF Cerdanyola, equip que arribava amb un balanç de 12 victòries i 11 derrotes.

Partit clau per un TGN Bàsquet que era conscient que moltes de les seves opcions per assolir la permanència passaven per guanyar a un CBF Cerdanyola que havia superat a les liles a l’anada i que arribava al Sagrat Cor en 6è lloc. Els primers compassos del partit van estar marcats per la igualtat entre els dos equips, on l’intercanvi de cistelles va deixar un tímid 10-12 al final del periode.

Al segon quart, els atacs van començar a imposar-se a les defenses i l’equip visitant va fer-se amb el control del partit, aconseguint avantatges d’entre 5 i 8 punts. Un triple d’Andrea Sisniega als últims instants deixava el marcador en un 29-34.

A la represa es van viure els minuts de més debilitat d’un TGN Bàsquet que va tornar a donar símptomes de falta d’idees en atac, però que va saber mantenir-se al partit gràcies a la gran defensa. El CBF Cerdanyola va arribar a situar-se amb dobles dígits d’avantatge al marcador (31-41 al minut 28), però l’equip local, amb l’ajuda d’un Sagrat Cor ple d’aficionats que no van parar d’animar a les liles, no es donaria per vençut.

L’últim periode va ser un espectacle per tots els assistents al partit. L’intercanvi de cistelles entre els dos equips va afavorir a un TGN que va creure en la remuntada fins i tot als moments més difícils. A falta de poc més d’1 minut per que acabés el partit, un triple d’Esther Cortés frenava en sec la remuntada lila, situant el 47-53 al marcador. El tècnic lila, Israel Esteve, va demanar temps mort per plantejar els següents atacs de l’equip, que va respondre de la millor manera anotant dos triples consecutius, el primer de Clàudia Vadillo i el segon d’Alba Farell, que tornaven a deixar el marcador en empat. Novament, la defensa del TGN va ser clau, provocant una pèrdua al centre del camp que va aprofitar la capitana Laura Pascual per convertir la cistella que donaria el partit al TGN Bàsquet (55-53). Victòria èpica la viscuda al Sagrat Cor que segella pràcticament la permanència de l’equip tarragoní a Super Copa.

A la propera jornada, el TGN visitarà la pista del Joventut Les Corts, el diumenge 28 d’abril a les 17:45h.