Noquejades (57-46)

Updated: octubre 5, 2013

Com un boxejador que té controlat un combat als punts i rep un cop a darrera hora en l’últim assalt que el tomba a la lona. Un parcial impensable i increïble del CBT de 17-1 en 3 minuts i 40 segons va desfer tota la bona feina del Nemser TGN Bàsquet durant tot el partit en el derbi tarragoní que es va disputar al Serrallo. L’equip lila ja es veia amb mig triomf a la butxaca quan Montse Magre, imperial del minut 25 al 35, va fer una cistella de fantasia d’esquena al cèrcol i avançava el Nemser per cinc punts d’avantatge a manca de cinc minuts per acabar el partit (37-42). Amb el ritme d’anotació que s’havia vist fins aleshores res feia pensar el que s’acostava. El CBT, contra les cordes davant el seu públic, va decidir arriscar-ho tot. Va jugar amb més decisió en atac, va provar els tirs oberts i va encertar. Fins a quatre triples en aquests últims cinc minuts van noquejar un Nemser TGN Bàsquet que no es va poder refer del cop anímic en veure el partit a les seves mans i comprovar com s’escapava. Magre, que havia dut el pes del partit fins aleshores, va arribar esgotada i el CBT ho va aprofitar. En estat de xoc, el conjunt lila va ser incapaç de respondre a l’allau de cistelles fàcils del conjunt local que finalment va aconseguir una victòria més senzilla de la que hauria pogut imaginar tot fent un parcial de 20-4 als últims cinc minuts i enduent-se un derbi que havia estat molt igualat fins el moment.

El CBT va sortir més intens que el Nemser a l’inici del partit i de seguida va obrir forat (9-2 minut 5). L’equip de Juan Carlos Arjona repetia les mateixes errades que la setmana passada a Sabadell i perdia un munt de pilotes, fet que no li permetia ni tan sols poder tirar a cistella. Amb tot, El TGN Bàsquet va decidir serrar les dents en defensa i provocar en el seu rival els mateixos errors que ell cometia. El partit es va convertir aleshores en un reguitzell de despropòsits que van impedir veure un bon espectacle però que va igualar l’enfrontament (21-21, a tres minuts del descans). Les visitants es van trobar més còmodes en un partit de poca anotació i van saber controlar millor els nervis i arribar al descans un punt per sobre (26-27) poc després d’haver gaudit de la màxima diferència al seu favor (21-25).

El tercer període va seguir la mateixa dinàmica. Cap dels dos equips podia imposar la seva llei quan aleshores va aparèixer el talent innat de Montse Magre. En la posició de base, Magre va dur de corcoll la defensa del CBT – la zona plantejada per l’equip local va ser del tot inefectiva i el Nemser va poder moure la pilota amb fluïdesa i disposar de bones posicions de tir però només la falta d’encert va evitar que el TGN Bàsquet aconseguís un bon avantatge – i Ona Fort (amb l’ajuda de Mari Carme Martí) s’imposava en el rebot a ambdós cèrcols tot i la inferioritat de centímetres en relació a les pivots del CBT (35-35 al final del tercer període).

La primera meitat de l’últim quart va donar esperances de victòria al Nemser que va tenir el seu màxim avantatge tot just abans d’enfonsar-se irremeiablement (37-42) i perdre una gran oportunitat d’endur-se el derbi de la ciutat i sumar la segona victòria en tres jornades.

Juan Carlos Arjona. Entrenador del Nemser TGN Bàsquet

“Hem perdut massa pilotes als minuts finals i elles [les jugadores del CBT] han jugat molt còmodes”

“Hem tingut l’oportunitat de marxar de vuit punts, però hem fallat i després elles han agafat un rebot en atac i han encistellat un triple que ho ha canviat tot”